Witte kentekenplaat

Witte kentekenplaat reflecterend

Wilt u een witte kentekenplaat bestellen?

Er zijn meerdere situaties waarin u volgens de RDW een witte kentekenplaat zou moeten voeren, het gaat hier dan vaak om het voeren van de witte kentekens op aanhangers die, inclusief lading lichter zijn dan 750 kilo.

Een andere situatie is bijvoorbeeld, als u een fietsdrager aan de achterzijde van uw auto heeft gemonteerd, dan kan het zijn dat de officiële gele kentekenplaat van uw auto niet (goed) zichtbaar meer is. U bent dan wettelijk verplicht een wit kenteken met dezelfde cijfer/letter combinatie als uw gele kentekenplaat te monteren.

Witte kentekenplaat voor aanhangers, boottrailers, caravans en meer

De witte kentekenplaat wordt vooral gebruikt voor aanhangers, boottrailers en caravans. Mocht u vlak voor uw vakantie of het ophalen van een aangekochte boot (met trailer) een wit kenteken nodig hebben, dan kunt u deze snel via onze webshop online bestellen.

Heeft het heel erg veel haast en wilt u gewoon dezelfde dag nog uw kentekenplaat hebben, kom dan gewoon langs bij onze winkel in Amsterdam aan de Overtoom 147-149.

AKDR maakt uw witte kentekenplaat terwijl u wacht

Hoe wordt een witte kentekenplaat gemaakt? Voor het maken van deze platen en de donkerblauwe oldtimer kentekenplaten wordt dezelfde techniek gebruikt.

Middels ouderwetse perstechniek (maar met moderne apparatuur) worden de de cijfers en letters in vlakke, blanco aluminium kentekenplaat geperst. Na het persen van het kenteken in de blanco plaat wordt door een dubbele lopende band gehaald, deze is aan de bovenkant bedekt met zwarte inktfolie.

De inkt wordt uitsluitend op de geperste cijfers en letters gedrukt waardoor het contrast tussen de plaat en de cijfers en letters optimaal blijft.

Als laatste wordt het AKDR kenmerk op de plaat geslagen zodat bekend is dat wij de (trotse) producent van de kentekenplaat zijn.

ID verplicht

Neem een geldig identiteitsbewijs mee bij het aanschaffen van een nieuw paar kentekenplaten.