Witte kentekenplaat

Witte kentekenplaat reflecterend

Wilt u een witte kentekenplaat bestellen?

In meerdere situaties voert u een witte kentekenplaat. Het gaat hier dan vaak om de witte kentekens op aanhangers die, inclusief lading, lichter zijn dan 750 kilo.

Een andere situatie is bijvoorbeeld als u een fietsdrager aan de achterzijde van uw auto heeft gemonteerd. Het kan dan zijn dat de officiële gele kentekenplaat van uw auto niet (goed) meer zichtbaar is. U bent dan wettelijk verplicht een wit kenteken met dezelfde cijfer/letter combinatie als uw gele kentekenplaat te monteren.

Witte kentekenplaat voor aanhangers, boottrailers, caravans en meer

Het witte nummerbord gebruik je vooral voor aanhangers, boottrailers en caravans. Maar ook voor fietsendragers. Dit komt omdat het zicht op de originele gele kentekenplaat geblokkeerd wordt door de fietsendrager. Een extra witte kentekenplaat biedt hiervoor de oplossing. Echter is het in het buitenland onherkenbaar uit welk land het voertuig afkomstig is. Om dit op te lossen plak je een witte NL sticker ergens op de fietsendrager. Accessoires zoals een witte NL sticker of kentekenplaathouder, bestel je online in de webshop.

Heeft het veel haast en wilt u dezelfde dag nog uw nummerbord hebben, kom dan langs bij ons in de winkel in Amsterdam. We zijn gevestigd aan de Overtoom 147-149.

Witte kentekenplaat klaar terwijl u wacht

Hoe wordt een witte kentekenplaat gemaakt? Voor het maken van deze platen en de donkerblauwe oldtimer kentekenplaten gebruiken we dezelfde techniek. Middels ouderwetse perstechniek (maar met moderne apparatuur) worden de cijfers en letters in een vlakke, blanco aluminium kentekenplaat geperst. Na het persen van het kenteken in de wordt door een dubbele lopende band gehaald, deze is aan de bovenkant bedekt met zwarte inktfolie. De inkt drukt de machine uitsluitend op de geperste cijfers en letters. Voor de video van ons productieproces, bekijk het instructiefilmpje op ons YouTube-kanaal.

Als laatst slaan we het AKDR fabrikant kenmerk in de plaat. Zo is er bekend dat wij de producent van de kentekenplaat zijn.

ID verplicht

Neem een geldig identiteitsbewijs mee bij het aanschaffen van een nieuw paar kentekenplaten.