Oldtimer kentekenplaat

Oldtimer kentekenplaat - Kentekenplaten

Een klassieke oldtimer kentekenplaat is onmisbaar voor op een oldtimer. De fraaie oudblauwe plaat wordt bewerkt door middel van onze persdruk, de authentieke witte letters worden in de plaat geperst. Een stevige verpakking mag tot slot niet ontbreken, de plaat moet natuurlijk wel heelhuids aankomen!

Oldtimer registratie 31 december 1977?

U mag alleen rijden met donkerblauwe kentekenplaten wanneer:

– De datum waarop de oldtimer voor het eerst op de weg is toegelaten vóór 1 januari 1978 was

– Het kenteken uit twee groepen van twee cijfers en één groep van twee letters bestaat

Kentekenplaten met twee cijfers en vier letters zijn wettelijk niet toegestaan een oudblauwe kentekenplaat te voeren. Deze moeten een moderne gele kentekenplaat aanvragen. Dit heeft de Rijks Dienst Wegverkeer vastgelegd.

Dus let op: voertuig na 1 januari 1978 op kenteken gezet? Dan mag u geen blauwe kentekenplaat voeren maar bent u verplicht een gele kentekenplaat voeren.

Alle door het RDW erkende leveranciers moeten zich strikt houden aan de regelgevingen voor afgifte als inname van oude kentekenplaten.

Kenteken terug krijgen?

Wanneer een voertuig voorheen een ander kenteken uit Nederland had, is het vaak alsnog mogelijk om dit kenteken weer terug te krijgen. Een voorwaarde is dan dat het voertuig hetzelfde is gebleven en niet eerst een personenauto is geweest en later een bedrijfsauto, of andersom.

Oldtimer kentekenplaat bestellen?

In 1978 is de gele GAIK (Gecontroleerde Afgifte en Inname van Kentekenplaten) kentekenplaat door de Rijksdienst voor het Wegverkeer in Nederland ingevoerd. De inmiddels vertrouwde gele kentekenplaat was op dat moment verplicht voor alle auto’s met een datum van eerste toelating na 31 december 1977. Hiermee kwam er een einde aan het tijdperk van de blauwe kentekenplaat.

Wanneer een blauw kenteken?

Sommige klassieke auto’s mogen in Nederland een blauw kentekenplaat voeren. Maar wanneer komt uw oldtimer hiervoor in aanmerking?

De meeste klassieke auto’s in Nederland zijn geschikt om een blauwe kentekenplaat te monteren.

Alle oldtimers met een datum van toelating vóór 1 januari 1978 komen in aanmerking voor de ouderwetse blauwe kentekenplaat met witte letters. De datum van toelating dient nadrukkelijk vermeld te staan op het voertuigbewijs en het kenteken moet bestaan uit de combinatie van vier cijfers en twee letters.

In de blauwe oldtimer kentekenplaten wordt een keurmerk geplaatst met de Nederlandse leeuw en de letters RKM. Om de vervaardiger van de kentekenplaat te kunnen achterhalen dient het keurmerk (met volgnummer) duidelijk herkenbaar te blijven.

ID verplicht

Neem een geldig identiteitsbewijs mee bij het aanschaffen van een nieuw paar kentekenplaten.