Kentekenplaat Amsterdam

Gele kentekenplaat bij een RDW kentekenplaatfabrikant

Kentekenplaat in of rondom Amsterdam verloren of gestolen? Laat eenvoudig een nieuwe set kentekenplaten bij ons maken op de Overtoom 147.

TIP: Bel ons vooraf, dan leggen we de bestelling alvast klaar.

Snel gele kentekenplaat maken in Amsterdam?

Bij Cijfers en Letters aan de Overtoom 147-149 bent u aan het juiste adres voor alle typen kentekenplaten, inclusief de zogenaamde FUN-platen. Dit zijn platen zoals u ze bijvoorbeeld veel voor in de cabine van vrachtauto’s ziet. 

Verder zijn gele kentekenplaten die vanaf 2000 verplicht zijn op alle auto’s maken we terwijl u wacht. Snel kentekenplaten maken, betekent bij Cijfers en Letters ook daadwerkelijk snel, binnen 10 minuten zijn de platen klaar.

Kosten kentekenplaat kopen

Voor een prijsoverzicht van alle kentekenplaten navigeer je naar deze pagina. De prijs van een normale gele kentekenplaat bedraagt €22,50 en €25 voor het vierkante model. De levertijd hiervan is slechts 10 minuten. Mits je ons van te voren jouw geldige kenteken- en legitimatiebewijs opstuurt, leggen we de kentekenplaten voor je klaar.

Kentekenplaten Amsterdam sinds 1936

Op dit adres worden al sinds 1936 kentekenplaten gemaakt, we zijn dus een echte kentekenspecialist! Zo vind u ons in de lijst met erkende kentekenplaatfabrikanten op de site van de RDW.

Grote gele kentekenplaten maken

Deze kentekenplaat dient te worden gevoerd door personenauto’s, voertuigen op 3 wielen (zoals trikes maar géén motoren met zijspan of bromfietsen), bedrijfswagens en aanhangwagens boven 750 kg.

De rekensom voor het berekenen van de maximaal toegestane maximum massa is: het gewicht van de lege aanhanger, plus het gewicht van hetgeen wat maximaal in de aanhanger mag worden meegenomen. Ook is het laadvermogen vermeld op het kenteken.

Auto’s vanaf 1 januari 1978 hebben een geel kenteken met een zwart kader eromheen en een blauwe rechthoek aan de linkerkant. In de blauwe rechthoek staat het EU-symbool en de letters NL vermeld.

ID verplicht

Neem een geldig identiteitsbewijs mee bij het aanschaffen van een nieuw paar kentekenplaten of upload het online.